Tortilla Española (aardappel ommelet) |
Een van de traditionele recepten: de enige echte Spaanse Tortilla. Dit recept is bedoeld voor 6 tot 8 personen.
Ingrediënten:
olijfolie
ca. 600 gram aardappelen (in plakjes of blokjes)
1 a 2 uien (gesnipperd)
4 a 6 eieren
zout
peper
In het kader van "gemak dient de mens": in plaats van zelf aardappelen te schillen en snijden kunt u ook voorgebakken patates frites of rösti gebruiken.
U kunt desgewenst ook nog wat knoflook of peterselie aan ei-aardappelmengsel toevoegen.
Bereiding:
Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de ui en aardappel in de pan en bak in ca. 8 minuten op een zacht vuur gaar. Roer af en toe om. De aardappelen moeten gaar zijn, maar mogen niet verkleuren.
Klop de eieren met zout en peper in een kom los en voeg dit aan het aardappelmengsel toe. Zorg er voor dat het aardappelmengsel volledig met ei bedekt is: voeg indien nodig nog een extra ei toe.
Zet het vuur zacht en doe de tortillapan dicht. Bak de tortilla ongeveer 10 minuten aan een zijde (totdat het ei bijna helemaal gestold is), schud de pan even heen en weer en draai de tortillapan om. Laat hem vervolgens nog ca. maximaal 10 minuten zachtjes garen en leg de tortilla uiteindelijk op een groot bord.
Met onze originele tortillapan bakt u de lekkerste tortilla's gemakkelijk zelf! Klik hier voor alle informatie.
|